D6 Albuquerque NM - Chinle AZ

Donderdag 2 mei


Vandaag vroeg vertrokken, 7u15. Wat is het koud vandaag. Gisteren 30°C en nu maar 2°C bbrrr. Plan om langs de supermarkt te gaan om ontbijt in te slaan. Zouden om 7u open gaan. Pech: gesloten! Dan maar de highway op richting Window Rock, onze eerste sightseeing van vandaag. Nu maar hopen om iets tegen te komen om de honger te stillen en de dorst. Niets te zien langs de kant van de weg. Eerste afslag Laguna pueblo, niets te zien enkel een benzinestation met pit stop. Hier zullen we dan ontbijten. Een burrito gevuld met maïs, bacon, ei en groene chili. Het smaakt is lekker maar kunnen wij even goed als lunch of 's avonds eten. De koffie is hier zeer slap, bijna doorzichtig bij gebrek aan andere drinken we hem maar. Hopelijk genoeg cafeïne voor de volgende trip. Na anderhalf uur rijden aangekomen in Window Rock.

Clear blue sky prachtig, indrukwekkende rots. Jammer dat we niet dichterbij kunnen. Even gestopt bij een marktje, dit dachten we toch. Blijkbaar een bijeenkomst om zich in te schrijven voor de Navajo elections. De politie laat hun via demonstratie met speurhond, kennismaken met wat er gebeurt wanneer men zich niet aan de wet houdt. Nu op weg naar Canyon de Chelly nabij Chinle. Het landschap is onderweg  helemaal anders, geen rotsen meer. Plots alleen maar gigantische dennenbomen.
We hadden graag nog iets gedronken, maar  onderweg niets te vinden. Aangekomen in Chinle, geen supermarkt te vinden, slechts enkele hotels, weinig concurrentie en dus DUUR.  Ons plan om naar Winslow te gaan moeten we laten vallen, zal voor een andere keer zijn. We blijven in Chinle, want hebben toch  een kamer gevonden bij de Navajo indianen. De sympathieke Indiaan  is waarschijnlijk iets van in de boekskes. Sommige zijn vriendelijk, maar het draait hier alleen maar om geld.

We zijn naar de Chelly canyon getrokken. Mijn eerste canyon. Prachtig! Mooie immense rotsen en steile kliffen zo'n 300m hoog. Afgedaald via de White House Trail aan de zuidkant van de canyon, zo'n 2,5km over een diepte van 300 meter. De cliff ruins gezien op gelijkvloers en op laat ons zeggen een soort van eerste verdieping. Even in het zonnetje gezeten, ijskoude wind en dan terug de helling op. Toffe ervaring en goed gewerkt aan de conditie wat wil een mens nog meer hebben. Hup naar de lodge en slapen maar.
SLAAPWEL !

Laatste foto's

Reacties 1

Krisje 03-05-2013 23:48

Prachtige foto's, hopelijk vinden jullie morgen wél wat eten en drinken!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer