DAG 15 Bryce Canyon (hike)

Zaterdag 11 mei
Geen wekker gezet met de bedoeling goed uitgeslapen te zijn. Definitief wakker geworden om 8u30, maar hoe. Een verschrikkelijk bed is eigenlijk geen bed maar een resor (god mag weten hoe je dit schrijft). Mijn rug is gebroken, die van ons Gietje doet het wonderwel. Giet heeft vooral problemen met zijn benen, ja met zijn benen open is hij blijkbaar niet gewoon. Die van mij zijn blijkbaar soepel genoeg, geen problemen.
Nemen een goede douche en ontbijt en vertrekken terug naar Bryce Canyon, een 5 minuutjes rijden. De zon schijnt, maar het is koud zo'n 11°C. We rijden eerst heel de Canyon door een 28km en stoppen dan bij elk uitzichtpunt. Wanneer we bij Sunsetpoint komen beslissen we om onze tocht aan te vangen the Navajotrail.

Het is een loop, na een 10tal minuten dalen blijkt dat er één kant is afgesloten. We gaan verder naar beneden en beslissen dan om op een andere wandeling in te pikken richting Sunrisepoint.

We zien ongelooflijke hoodoos, de kleuren zijn hier zo rood, oranje en zéér helder. Allemaal goed en wel om veel te dalen, maar we moeten wel nog terug naar boven natuurlijk. Eerst een korte pitstop, spijs en drank en dan hup naar boven.

Na een kleine 3 uur wandelen bereiken we met een voldaan gevoel terug de auto. Even tot rust komen en relaxen in de zon. Met spijt in het hart nemen we afscheid van Bryce.

Bryce Canyon heeft ons enorm beroerd.

Nog steeds geen internet hier te bespeuren, de 2de dag op rij. We hadden nochtans een motel geboekt met internet. De router moeten ze reseten, wat wil wil zeggen knop afzetten en terug aanzetten. Buiten het feit dat ze heel de tijd sorry, sorry en Oh zo jammer zeggen, doe ze hier niets. Het meisje achter de toog zei zelfs dat ze in heel haar leven nog geen internet had gezien en dus niet wist wat ze moest doen. Mij naar de router brengen was teveel gevraagd. Jullie kunnen niet geloven hoe de mensen hier leven en achter staan op onze moderne leefwereld. Dit kan soms enige charme hebben, zolang ze dan zelf authentiek zijn. Van zodra ze ons als melkkoe beschouwen is de charme ver te zoeken en wekt dit toch wel enige walging op.
Het is wel fijn dat het landschap hier zo fantastisch is, wat ook de reden was om naar hier te komen. En we hebben natuurlijk nog elkaar. We maken er nog een superleuke avond van. Morgen vroeg op en naar een andere Amerikaanse wereld.

Hoerah! We hebben internet !!!  De gast van de telefoonmij is komen eten en heeft de router terug gestart! Nu vliegen we aan de blog ...
SLAAPWEL !

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer