DAG 7 Chinle - Cortez (Mesa Verde)

Vrijdag 3 mei


Supervroeg uit de veren. Brrr...wat is het koud! Temperatuur schommelt  rond het vriespunt! Geen ontbijt of koffie, als dat maar goed komt. Om 7u al onderweg naar Colorado, Cortez. Loslopende paarden en koeien langs de weg, hier en daar een ezel. Maar voel jullie niet aangesproken. Hebben dringend brandstof nodig, zowel voor de auto gevonden alsook voor ons. Om 9u eindelijk een stevig ontbijt gevonden, omelet met bacon en toast. Smakelijk !
Nog 120km te gaan en dan bereiken we onze eindbestemming voor vandaag. We gaan dan het National Park Mesa Verde bezoeken. Dit is het enige Nationale park in Amerika dat zich niet op de natuur toelegt, maar op de architectuur en geschiedenis, we zijn benieuwd.

Aangekomen in Cortez. Een supermarkt, fantastisch ! Snel wat inkopen gedaan, water, yoghurtjes, energiedrankjes en -bars voor onderweg tijdens de wandelingen. Dan naar Mesa Verde waar we rond  12u45 aankomen. Zéér vriendelijke mensen, echt een verademing in vgl met de soms ongeinteresseerde indianen. Terug het gevoel hier welkom te zijn. Tickets gekocht voor The Balcony & The Cliff Palace. Aan de ingang moeten we dan nog onze National Beautifull pass kopen. Hiermee kunnen we tot eind mei 2014 gratis alle nationale parken in, jiiiihhhaaahhh !

Eerst bezichtigen we The Cliff Palace, een begeleide tour met een Ranger. Uitermate interessant en prachtig om te zien. Hier zie je de oude woningen van de eerste Indianen. Meer dan 800 oud, de daken zijn er wel afgehaald. De daken werden er afgehaald door grafrovers.

Om The Balcony te bezichtigen moeten  we door  een smalle tunnel te kruipen en steile ladders te beklimmen, wel fun.

Hebben een prachtige, zonnige middag beleefd, adembenemend. Het is ondertussen al 19u alvorens we aan the American Garden Inn zijn. Een goei doucheke zal deugd doen. Waar zullen we gaan eten, we zien wel, aha een Chinees. Dat zal het vandaag wel doen. Onze eerste fles Californische wijn (een White Zinfandel). Is wel een rosé wijn, maar lekker, lichtjes zoet. Goed gegeten en nu naar huis. Blog in orde maken en zo, jullie kennen het ondertussen wel !


SLAAPWEL !
 

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer