Dag 8 Cortez - San Juan Scenic Highway - Cortez

Zaterdag 4 mei


Vandaag ons eigen ontbijtje klaargemaakt. Glaasje vers fruitsap, yoghurtje en havermoutsepap met daarbij kamergemaakte koffie.
Op weg naar de Rockies (Rocky Mountains).

We rijden de San Juan Highway in omgekeerde richting. Dit landschap is weer helemaal anders. Het lijkt een beetje op Zwitserland. De bergen zijn echter veel hoger. Ze zijn ook nog met sneeuw bedekt. De temperatuur valt best mee, zo'n 20°C.
Rond de middag houden we een langere stop in Ouray. Hoera, hoera ! Eindelijk een echte koffiebar. We vragen een echte koffie, d.w.z. geen koffie waarvan je de bodem van je beker kan zien. Geen probleem, we proeven de eerste beker die ze maken en vragen toch een andere. We krijgen een 4 dubbele dosis en geloof ons vrij dit was bijna een goede Belgische koffie. Je moet niet vragen wat voor zeik van boeremie dat wij hier al een week drinken. En wat aten wij bij deze koffie ? Rarara,  homemade pralines en mét Belgische chocolade! Geen chocolade van tante Mie, maar van Callebaut. Dit na een week te proeven, voelde gelijk een engeltje dat op je tong piste, hhhmmm !
Even gestopt in Silverton, waar er een stoomtrein rijdt naar Durango, maar aangezien we nu te vroeg zijn voor het zomerseizoen, dienen wij met de auto verder te rijden.

Durango, wat een mooie, levendige stad! Even snel een bar / café / restaurant binnen, want als de nood het hoogst is... Geweldige ambiance en een toog van wel 20m lang.

Daarna terug een stapje in de stad. Live music klinkt er vanuit verschillende hoeken op een plein, waar ons Gietje rustig verbrandt in de heerlijke zon. Nog een ritje van een uur naar Cortez waar we nog een nachtje doorbrengen.
SLAAPWEL !

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer