DAG 9 Cortez (CO) - TUSAYAN (AZ)

Zondag 5 mei


Verse marmelade bij onze toast deze ochtend. Een welgekomen verademing bij de potjes jelly die overal vertegenwoordigd zijn. Wij danken hiervoor onze gastvrouw uit München? die ons ook wist te vertellen dat de bergen in Colorado hoger waren dan die van de Alpen?  Want Silverton ligt namelijk op een hoogte van 2800m en de  bergtoppen scheren hoogtes van 4200m. Even nagekeken en .. onze Alpen zijn dus net iets hoger, hihihihihi. !!!!
We steken de grens over van Colorado naar Utah. Het landschap is weer compleet anders. Alles krijgt een oranje tintje. Aan de nummerplaten kunnen we niet zien of er veel Nederlanders zijn ! (Jos ? Deze is voor jou !)
Wonderbaarlijke rotsformaties

wisselen af met oranjerode zandvlaktes. De wind speelt zijn liedje met het woestijnzand en verzamelt dorre bosjes, de zogenaamde Tumbleweeds ! The best is het to come! Want we komen aan in  Monument Valley ! Befaamd om zijn geweldig mooie, rode monolieten en speciale rode rotsen.

We besluiten om toch een tochtje  door Monument Valley te maken met onze car ipv er omheen te rijden. Met  Tanja aan het stuur en Giet als fotograaf beginnen we aan de hobbelige rit op een onverharde rode zandweg.

Na een half uurtje hotsen en botsen besluiten we terug te keren want de Grand Canyon roept ons. Plots rijden we ons vast op een steile helling. Een ferme rit achteruit om dan volle gas de helling op te vliegen. Oef, gelukt ! Vlug een slok en hopla naar The Grand Canyon !

Nog 1 uur bollen. Ons Gietje neemt het stuur over en brengt ons veilig tot aan de rand van de South Rim van de Canyon, want de minder toeristische  North Rim is nog tot 15 mei gesloten.
Al die toeristen, wat een miserie !

Tanja neemt de eerste foto's van de canyon: de  Colorado River. WAAAWWWWWW ! AMAZING !

We informeren ons bij het Visitors Center en besluiten om morgen de Bright Angel Trail te wandelen. 't Is te zeggen max. 6 uur ! De rest laat ons Tanja aan haar voorbij gaan. En zoals het een goede husband betaamt, volgt ons Gietje zijn vrouwtje ! Wat kan de liefde toch mooi zijn. Oh ja, we zijn pas getrouwd !
We slaan vlug nog wat mondvoorraad in voor morgen en zoeken ons hotel. Een verkwikkende douche, een lekkere homemade aperitief en dan naat het  het restaurant. We eten een overheerlijke T-bone Steak, nemen de nodige alcohol tot ons en kruipen onder de wol ! Morgen "hike day !"


Oogjes dicht en snaveltjes toe, SLAAPWEL ! 

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer