DAG 10 Grand Canyon (hike of marteling?)

Dinsdag 7 mei


Het belooft een dag te worden zonder zorgen. Tot we de gordijnen openden. Geen zon ! Maar nog geen regen.
Ons Gietje is aan het bekomen van de eerste witte broodsweek, nog 2 te gaan hihihi ! Rustig ontbijten en dan dalen we in de Canyon af. Om 11u beginnen we aan onze tocht. We spreken af om maar een uurtje of 3, maximum 4 u te wandelen. Wanneer we om 12u30  in een hutje onze zelfgemaakte lunch eten(brood met boter en tomaat, een worstje, wat camembert)  laten we ons toch verleiden om iets meer naar beneden te dalen. Het zou daar immers prachtig zijn. Na nog een uurtje dalen, is er wederom iemand die zegt : nog 2,5km en dan kunnen jullie de Colorado River bekijken , echt de max ! We overleggen even, want er is storm op komst,  donderslagen en veel wind. Af en toe lichte regen, maar we gaan ervoor.

En het is echt de max, oordeel zelf.

Maar ... nu zitten we dus 10km in the Canyon en we moeten nog helemaal naar boven. Om 14u40 beginnen we onze tocht naar boven. Het gaat vrij goed. Elk kwartiertje drinken we wat water. Bij onze eerste stop eten we nog een banaan, appel, worstje, beef Jerky (ongelooflijk zout) maar dit zal ons recht houden. Het weer valt goed mee. Het was deze ochtend niet te heet, maar sinds we naar boven klimmen is er geen wolkje meeochtr te zien. Het is nu bloedheet.. Ppfff !!. Wat is dit zwaar en stijl. Het is allemaal mul zand, rood, geel, wit en allemaal balkjes. Hoe meer we naar boven gaan, hoe moeilijker het wordt om onze voeten op te heffen om de treden te nemen. De laatste loodjes wegen het zwaarst, in dit geval een waarheid als een koe!  Het laatste half uur is afzien. Zullen we het halen? We steken elkaar een hart onder de riem en geloof het of niet,...zonder morren geraken we boven. Blijkbaar helpt het jaartje fitness toch, want mijn conditie is dus tip top. Aan de Giet werken we nog, maar ja hij is net 60 geworden hé , hihihi ! Om 18u15 bereiken we de top. Er staat een bord dat de wandeling die we hebben ondernomen tussen de 8u en 12u in beslag neemt. Wij dappere Belgen hebben het toch maar weer eens gefixt. om deze tocht in 7 uur af te leggen!

Met de bus terug naar onze auto en dan 10minuutjes rijden naar het hotel. Een doucheke en de wereldbefaamde Arnica zaa het moeten doen. we slepen ons nog naar het restaurant en dan onder de wol. Het is ondertussen 22u30, kunnen geen pap meer zeggen en de blog moet maar een nachtje wachten. Geniet van de foto's en hou er alvast rekening mee in het echt is het nog duizendmaal mooier !
GOEDEMORGEN !
 
 

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer