DAG 11 Grand Canyon-Kanab (Utah)

Dinsdag 7 mei


Lekker geslapen, zo stijf als een hark, maar life goes on. Alles ingepakt en weg zijn wij.

We werpen nog een   laatste blik op de geweldige Grand Canyon  en rijden terug naar het noorden. Een dagje auto gecombineerd met wat uitstapjes.

  

Het begint snel te regenen, maar in de verte denken we terug blauwe lucht te zien.

Laat ons hopen dat het tijdig opklaart zodat we in onze volgende canyon in Page terecht kunnen. Van de Grand Canyon naar Page is er een omleiding. Niet zo erg zou je denken, maar hier in Amerika is dit wel onmiddellijk één van meer dan een uur! Pech dus.

We picknicken al rijdend in de auto , moeten even stoppen voor een ongeval en om 14u20 komen we aan bij Antelope Canyon in Page. Het is hier onwezenlijk druk, koppen lopen. Dit zien we echt niet zitten. Er is sowieso maar een beperkt aantal plaatsen, dus de kans dat we vandaag nog iets kunnen zien is quasi nihil. Je mag de canyon alleen maar in onder begeleiding van een Navajogids. Zwaar teleurgesteld en morrend rijden we verder.

We passeren Lake Powell, het grootste kunstmatige meer van Amerika.

 Nog een goed uurtje tot in Kanab. Hier heb ik een lodge geboekt voor 3 nachten. Kanab is een zeer klein dorpje. Men noemt dit ook wel eens het kleine Hollywood. De westerns vroeger werden veelal vanuit deze locatie gefilmd. Om 16u komen we aan. Gaan naar de supermarkt voor wat voedsel en drank en stoppen even bij het Visitor Center. Daar zien we dat zich hier in de buurt ook The Wave bevindt. Op voorhand hadden we dit wel gelezen, maar aangezien er per dag slechts 20 personen in dit gebied mogen en er via het internet 6 maand op voorhand een aanvraag dient ingediend te worden was dit uit onze gedachten. Nu zit het zo dat we morgen om 9u daar ter plaatse zullen zijn, samen met vele anderen. Je vult dan een briefje in en dan wordt er geloot welke 10 personen 's anderdaags mogen gaan kijken. Er worden er dus 10 via internet en 10 ter plaatse gekozen. Spannend hè ! Dus als jullie met z'n allen ,voor jullie op woensdag 8 mei omstreeks 17u aan ons denken ,dan komt het goed. We hebben nog maar eens de tijdslijn overgestoken en hebben nu 8u tijdsverschil.
Nu rustig bekomen van de lange rit in onze lodge, gaan eten en vroeg onder de wol.
SLAAPWEL !

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer