DAG 14 Kanab - Bryce Canyon

Vrijdag 10 mei


Vandaag staan we nog eens vroeg op 7u. Giet neemt afscheid van The Parry Lodge en zijn jeugd. Dit was namelijk the lodge die in de jaren '30 tot de jaren '70 alle filmsterren voor de westerns die hier werden gedraaid huisvestte. Vele foto's en handtekeningen aan de muur, kortom een walhalla voor ons Gietje.

Alles ingepakt, stevig ontbijt, uitchecken en on the road again. We verkassen naar Bryce Canyon voor 2 dagen. Deze namiddag verkennen we de volledige Canyon te paard. Om 11u aangekomen. Er is een prachtige blauwe hemel, geen wolkje aan de lucht. Even gaan informeren ivm onze afspraak om te gaan paardrijden. We schrijven ons in, betalen en worden verwacht om 12u30. Er staan zo'n 20 paarden.

Het begint te regenen en nog geen beetje, snel onze regenjas over onze fleece. Ik word enorm zenuwachtig, de eerste keer op een paard en dan nog in een Canyon terwijl het regent en dondert. We zijn met 6, ik ben de enige die gen paard kan rijden. Giet is al eens met Jane gaan rijden zo'n 20 jaar geleden in Frankrijk en in Egypte net voor wij elkaar kenden. Zo ervaren is hij dus ook weer niet. Als onervaren ruiter krijg ik Lucky Strike en wordt de eerste volger van de gids. Ik klim op het paard en dan laten ze me los. Ze zeggen me dat ik moet kicken en dat het paard dan wat verder zal gaan staan. Jezus, wat is dit, het hobbelt van links naar rechts en bedenk hoe kom ik er bij om te zeggen, leuk fijn idee, dit wil ik wel proberen. Giet is de volgende, hij mag één keer vreemd gaan met Geraldine (the mule, kruising van paard en ezel). Wanneer iedereen op zijn paard of op een mule zit vertrekken we. Onmiddellijk gaat het zéér stijl naar beneden in paadjes van zo'n halve meter breed en na een 10meter draaien we al naar de andere kant. We moeten namelijk de hele Canyon naar beneden een hoogte van zo'n 300meter. Gelukkig stopt het met regenen en begint de zon te stralen. Na het dalen terug omhoog een kleine vlakte waar we verschillende herten zien. Giet ziet het niet zitten om foto's te nemen. Na een goed uurtje hebben we een pauze en laten we een foto van ons samen nemen. Na 10 minuten vertrekken we terug en neem ik het fototoestel mee. Ik probeer foto's te trekken maar op een paard dat geen seconde stil staat en verder rijdt, hobbel, hobbel niet simpel.

Er zijn er toch enkele goed gelukt. Het is hier een ongelooflijk rood landschap. De rotsen zijn prachtig. Ik begrijp waarom Stefaan Bryce mooier vindt dan the Grand Canyon. The Grand Canyon is overweldigend en gaf ons het WAUWWW gevoel toen we de Colorado River zagen, zonder dit zou dit niet hetzelfde geweest zijn. Op een paard Bryce zien is echt wel WAUWWWWW.

Mijn grenzen overwonnen. Na een goede 3 uur rijden komen we terug aan waar we zijn vertrokken. Trots, blij, gelukkig, fijn gevoel ! Als jullie ooit tot hier komen een aanrader !

Met een ongelooflijk warm gevoel vertrekken we op zoek naar ons Fosters Motel. We checken in en nemen een Blueberry Pie en koffie mee naar de kamer. Een warme, goede douche niet in een bad wat een luxe. We gaan er op vooruit. Aperitiefje à la Tanja in de kamer en dan playoffs voor de kenners, 3de game Miami Heat tegen Chicago Bulls. Momenteel staat het 1 - 1
Daarna gaan we naar het restaurant en 's avonds laat nog eens de Warriors tegen de Spurs.
Het wordt dus een lange avond. Morgen slapen we uit tot 8u en dan gaan we voor de hikes in Bryce Canyon.
SLAAPWEL ! 

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer