Dag 12 Kanab-Zion National Park

Woensdag 8 mei


Goed geslapen in onze lodge en wat een overheerlijke douche. Zoveel druk op het water, zoveel water en warm, geweldig ! Dit is een luxe die wij thuis toch als hoogst normaal beschouwen. Onze goedkoopste slaapplaats en de beste douche. Ons hotelletje blijkt vroeger de vaste verblijfplaats geweest te zijn van zowat alle Western filmsterren! er hangen hier overal gesigneerde foto's van o.a. John Wayne. Dan op naar de loterij om The Wave te mogen zien. Wat een drukte,  er hebben zich 138 mensen  ingeschreven en er mogen er maar 10 de "Wave" binnen! Om stipt 9u gaat de deur toe. Iedereen krijgt een nummer, die doen ze dan in een lotto-tonnetje en dan draaien ze er aan. Er komt dan 1 balletje uit, net echt. De eerste nummer behelst een groep met 4 personen, de volgende ook, er zullen dus maar 3 nummertjes worden getrokken wij zijn er dus niet bij, pech. Maar morgen proberen we nog eens!  Terug naar onze kamer.

 

Na het ontbijt op naar Zion National Park,

een goede 40 minuten rijden. Van zodra we het park binnen rijden duurt het nog eens 20 minuten alvorens we aan de parking zijn. Waar we onze auto moeten achterlaten. Net zoals in de Grand Canyon, dien je een gratis shuttle bus te nemen en stap je af aan de plaats waar je wil gaan wandelen of iets bekijken.

Aangezien we beiden nog stijf zijn beslissen we het vandaag langzaam aan te doen. We gaan de Emerald Pools bekijken tot het hoogste niveau, zo'n 7km.

 We zien onze eerste slang in levende lijve langs de kant van het pad en uiteraard weer een heleboel squirrels en hagedissen.

Wanneer we terug naar beneden gaan komen we een wegwijzer tegen om in te pikken op een andere wandeling, uiteraard zijn we niet te houden. We zien ongelooflijke mooie rotsen, de Virgin rivier  en prachtige natuur. Toch gek dat er zoveel rotsen zijn die toch een andere indruk op ons maken. Na een kleine 3 uur wandelen houden we het voor bekeken.

We gaan huiswaarts waar ik voor de allereerste keer in mijn leven zal wassen elders dan thuis, een  zeer raar gevoel. Wat een vreemde machines hier in Amerika. Deze kan je tijdens de was gewoon opendoen. Dit wil zeggen dat iedereen ze dus  kan opendoen. Ben er niet gerust in, maar ja onze Giet zegt altijd dat ik niet zo paranoia moet zijn. Ik waag me er dus aan, het is ook alleen maar wat ondergoed en sokken. Alles komt er mooi uit, weer een mijlpaal in mijn leven ! Oh ja ondertussen heeft mijn ventje genoten van de live NBA Chicago Bulls - Miami Heat.
Nu ons opfrissen en gaan eten. Daarna gaan we onder de wol.
SLAAPWEL !
 

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer