DAG 18 Las Vegas - Bishop (CA)

Dinsdag 14 mei
Na een 6tal uurtjes slapen maken we ons klaar voor een lange trip. We nemen afscheid van Las Vegas,

Tanken nog even vol en nemen een koffie. Daarna gaan we op zoek naar een supermarkt voor vers voedsel als ontbijt en middageten. Eindelijk gevonden en we ontbijten met vers fruitsap, yoghurtje, brood, ...
Wanneer we deze middag in Death Valley zullen zijn maken we onze alomgekende tomaat - mozzarella.
 De temperaturen die we in Vegas hadden zijn geen mei temperaturen, maar hoog zomer. Zelfs de Vegassers hadden er last van.
Na ongeveer 2 uurtjes rijden bereiken we Death Valley. De thermometer begint snel te stijgen. Hij haalt net geen 50°C. De bergen hebben hier verschillende kleuren.

We passeren eerst zwarte met zwarte lava, dan weer aubergine kleurige. We stoppen uiteindelijk aan Zabriskie point in de jaren '60 werd er hier de gelijknamige film van Michelangelo Antonioni gemaakt. Wanneer we uitstappen valt er een lode hitte op ons. Het is hier dan ook 48°C. Het waait enorm hard, warmer dan zwoel, te warm. Na een steile klim hebben we een overzicht op zandkleurige bergen.

We rijden verder en zien verschillende oases. Het diepste punt van Death Valley ligt zelfs onder het zeeniveau, zo'n 80 meter.

Wanneer we Death Valley verlaten, volgen we een groot stuk de Siërra Nevada. In Lone Pine zien we Mount Whitney, de hoogste berg van Californië. Ondertussen rijden we toch al weer een uur of 6 rond. Zullen eens gaan uitkijken voor een slaapplaats met wifi !

Een hele dag in de auto zitten, ook al heb ik een goed chauffeurke is vermoeiend. Een motel gevonden in Bishop, leuke dame voor de rest niets speciaal. We wandelen naar een authentieke Mexicaan en smullen van al dat lekkers. Strompelen terug naar ons motel en zullen snel in dromenland zijn.
Morgen een lange, mooie dag voor de boeg, Yosemite !
SLAAPWEL !
 

Laatste foto's

Reacties 3

Cathy 15-05-2013 17:24

Hallo Buck and Wanda
leuke verhalen maar ik moet Fanny gelijk geven
Waar is the music ????
Groetjes uit Hoboken

David & Linda 16-05-2013 11:31

Geweldig je reisverhalen! Moet echt wel de moeite zijn wat jullie daar allemaal ondernemen. Geniet er nog van... ik vrees echter dat het je nooit gaat lukken de zomer tegen maandag in Belgiƫ te krijgen. Maar hou je vooral niet in... wie weet lukt het wel

xxx

ludwig 16-05-2013 18:05

hey genieters.Gewoon even om te weten wanneer jullie terugkomen,om jullie op te halen.Nog veel pret

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer