DAG 21 San Francisco 2

Vrijdag 17 mei
Ontwaken in San Francisco. Woelige nacht achter de rug, een stad als San Francisco slaapt immers nooit. We liggen niet aan de straatkant en hebben dubbel glas, maar je hoort al die karretjes toch toeteren en rijden.
Gelukkig lacht het zonnetje ons toe. Op zoek naar cadeautjes voor de vele kids in ons leven, altijd een stressmoment.
Na onze koffie te hebben afgehaald, wandelen we richting Hydestreet.

Hier willen we de befaamde Cable Cars nemen richting Fisherman's wharf. Na enige tijd komt er eindelijk eentje aan, deze rijdt zonder boe of bah verder... geen plaats meer. Allemaal goed en wel,maar terug 20minuten wachten, neen daar hebben we geen zin in.
We wandelen eerst richting het water naar The Golden Gate Bridge,

een zeer imposante grote, hoge, lange brug in het roestrood geschilderd. Het waait hier enorm. We zien Alcatraz liggen en wandelen de verschillende pieren af.
Er staan langs de kant verschillende kraampjes met verse krab die ze aan het klaarmaken zijn. Het ruikt zalig lekker. Het zonnetje schijnt er wordt live muziek gespeeld een saxofonist, drummer en een toetsenist nice ! We wandelen het hardrock café

binnen voor een sanitaire stop en waar we er ene drinken het is nog maar 11u.


Daarna zetten we onze tocht verder. We wandelen ongeveer een kleine uurtje door Chinatown, het financiële district en komen aan bij een square waar zich Macy's bevindt. Op de 8ste verdieping heeft The Cheesefactory zich gevestigd.

Wat een massa volk overweldigend. We moeten ons eerst aan een balie melden en krijgen een soort bieper die begint te vibreren wanneer er een tafeltje vrij is best wel grappig. Na een tiental minuutjes is het zo ver. Ze brengen ons aan de tafel. Drinken een glaasje Californische champagnewijn onze cheesecake.

Giet heeft er eentje met mango en lime, maar deze smaakt wat te zoet. Ik heb er eentje met framboos en lime aan de zurige kant om het met Giet zijn woorden te zeggen perfect van snee.
Nu is het tijd om te shoppen. Na 2 uurtjes zijn alle cadeautjes gekocht. Hou jullie vast we hebben zelfs nieuwe basketters gekocht voor ons Gietje. Hij gaat er nog een seizoen bijdoen om in shape te blijven voor zijn jong (?) vrouwtje, lol !
Nu een 45 minuutjes terug tot aan het motel. Berg op had er geen idee van dat San Francisco op zo een hellingen lag. Echte kuitenbijters dit is ook te zien aan de bewoners, ze hebben allen zeer stevig gevormde kuiten.
Aangekomen op de kamer bevestigen we eerst onze vlucht van British Airways voor morgen. Nog geen 24u meer en we zitten al in de lucht het gaat plots wel heel snel.
Dacht al even de valiezen te beginnen pakken. Wanneer ik de labels van de cadeautjes zie merk ik op dat er nog een securitylabel zit aan één van de cadeautjes, verdomme. Nu moeten we terug naar die winkel, zo'n 40 minuten wandelen. Nemen eerst een doucheke en dan met de bus naar Market Street, nog 15minuutjes wandelen, securitylabel laten verwijderen en op zoek naar een restaurant. Op de bus zijn we een koppel fijne San Franciscobewoners tegengekomen. Ze raden ons een restaurant aan in Hayes. We beslissen daar heen te gaan. Ze kennen België en onze eetcultuur en vertelden er onmiddellijk bij dat het niet zo goed was dan bij ons wat ons gerust stemde.
Na enkele verwikkelingen hebben we het restaurant gevonden. Lekker gegeten, goed flesje wijn zelfs dessert en koffie, hhhmmm.
Een lekkere afsluiter voor onze huwelijksreis.
En nu ......
SLAAPWEL !
 

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer