DAG 20 Santa Cruz - San Francisco

Donderdag 16 mei
Rustig opgestaan om onze dag te starten. Ik eet nog eens een Belgian Waffle, Giet houdt het bij een toastje. Hier staat een koffiemachine van Douwe Egberts, we zijn benieuwd. Het regent en het is koud, België lonkt. We rijden langs de Highway 1 naar San Francisco.

Jammer dat het zo bewolkt is, in de verte zien we één streepje blauwe lucht.

Links van ons bevindt zich de Pacific Ocean en langs rechts een groene oase.

Het lijkt wel een jungle.

Weer veel berry-farms te zien. 
In vlagen komt er mist opzetten vanuit de zee, het lijkt wel een rookgordijn. Langs de kant van de weg staat er een brandweerwagen en sinistere mannen met zonnebrillen (FBI ?) Iedereen moet verder rijden. Er wordt met touwen iemand uit zee gehaald, een moord ? We zullen vanavond de krant eens lezen.
Omstreeks 14u arriveren we in San Francisco waar het serieus waait en nog steeds volledig bewolkt is.

We eten een snelle hap bij een Thai op de hoek tot onze kamer beschikbaar is.

We laden de auto volledig uit en sjouwen alles naar onze kamer. Ik zal weten wat te doen de komende dagen. De gebouwen waarin we zullen logeren zien er aftands uit, binnen in is het proper en vrij nieuw.
Ondertussen is de lucht volledig opgeklaard  en een heldere blauwe hemel opent wijd.
We verkennen de buurt en doen enkele boodschapjes.
"Bay to breakers" dag, is de reden waarom alles zo duur is. Één keer per jaar heeft dit evenement plaats, van overal komen de Amerikanen dit hier vieren. Men loopt dan een kleine marathon en verkleedt zich net zoals bij Halloween. Een groot festijn. De reden waarom de kamers nu duurder zijn dan in New York. Qua timing kan dit tellen. We laten het niet aan ons hart komen en gaan genieten van deze 2 dagjes San Francisco.
Vanavond spelen the golden State Warriors om 19u30 er op of er onder. Heb even gecheckt of we live konden gaan zien en er waren nog kaarten. Maar wanneer we toch iets van de basket willen zien,  dienden we meer dan $ 1000 neer te leggen. Giet heeft dan ook beslist dat we de wedstrijd beter op tv kunnen volgen en ons geld aan een ander doel kunnen spenderen, zéér nobel zou ik zo zeggen.
Vanavond verwennen we ons eens met kaas en wijn. Basketbal on tv en op tijd bed in :)
SLAAPWEL !
 

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer