DAG 19 Yosemity - Santa Cruz

Woensdag 15 mei


Na een heerlijke nacht zijn we klaar voor onze volgende trip. We eten in een kamertje van 1,5m op 2m rechtstaand een kommetje cornflakes uiteraard uit een isimokommetje met plastiek lepeltje. Een koffie en banaan mee voor onderweg en daar gaan we ! Een azuurblauwe hemel geen wolkje te bespeuren. Nu om 8u15 is het zo'n 21°C , perfect om de dag te starten.

We blijven de Siërra Nevada nog een 2 uurtjes  volgen en dan zullen we de Siërra Nevada doorkruisen in Yosemite via de Tioga pas. Wat een plaatjes, ongelooflijk! De besneeuwde toppen, de rivieren die stromen, de enorme hoogtes.

We bevinden ons al op 3300 meter en de bergen lijken nog honderden meters hoog. We rijden voorbij El Capitan, die de meesten van jullie wel zullen kennen door de stunt van Tom Waes. Wat een hoge kale, puntige rots.

De temperatuur is ondertussen fel gedaald hier tussen de hoge bergen. Wel fel zon, maar in de schaduw koud, slechts 9°C, bbbrrr.

We zien een hert aan de kant van één van de vele meren. Geen plaats om te stoppen, ik probeer ze snel te fotograferen van in de auto.

We rijden door het volledige park, veel groen! Wel 40 soorten volgens de Giet, diegene die dachten dat ik een overdrijver was ?  En voor diegene die er anders over dachten... neen, hij heeft niet gesmoord. We eten onze picknick langs de kant op één van de vele turnouts en doen een korte wandeling. Plots merken we dat we geen benzine meer hebben, oeps ! Ik denk dat we het wel halen, maar ons chauffeurke begint danig zenuwachtig te worden en doet een zwaar Tanja-ke. Paniek, paniek, paniek. We zoeken snel via de gps het dichtstbijzijnde tankstation op en beslissen om eerst te gaan tanken. Nog 22 km spanning, als dat maar goed komt.

We halen het, de auto begint wel raar te doen en alarm te slaan. Het zal ook een mannetje te zijn denk ik. Giet wil eventjes ontspannen (stoom aflaten) in de rivier en zoekt het gevaar op.

Prachtige vlinders 2 keer zo groot dan die van bij ons. Zo de vlinders, zo de mensen. We zien verschillende watervallen, Yosemite is immers gekend om zijn vele watervallen. Een wandeling tot de hoogste waterval kunnen we jammer genoeg niet doen. Deze duurt 12 uur en we kunnen hier nergens overnachten, alles volgeboekt.

We zetten onze weg verder richting de Atlantische Oceaan. Giet zou graag terug gaan naar zijn jeugd. Zo'n 34jaar geleden werd hij verliefd op Santa Cruz (en zijn inwoners). Ik waag het er maar op, want Amerika is volgens mij veel veranderd. We rijden door het fruit en groenten landschap van Californië, aardbeien, kersen, appelsienbomen, maïs, tomaten in de ons goed bekende Spaanse plastieken serres.
Plots verandert alles in gouden bergen,

weilanden en hooi voor de massa's koeien die hier aanwezig zijn. Mooi om te zien. Het is dus niet voor niets dat ze Californië "The Golden State" noemen.
Oei, ze sturen ons de autostrade op over een lengte van 22km. File, file, file dat is lang geleden en voelt niet echt vertrouwd. Langzaam aan en nog binnen enkele minuten nemen we snel de afslag Santa Cruz ! Gelukkig geen ongeval, maar wéér wegenwerken.
We zoeken een Starbucks om deftig en gratis internet te hebben, zodat we een slaapplaats kunnen opzoeken.
Die vinden we aan de pier en aan een deftige prijs, we zijn benieuwd.  Eerst de kamer even verluchten zodat we straks rustig kunnen slapen. We maken ons klaar om de pier op te wandelen waar er een tiental restaurantjes zijn. We bestellen oesters als voorgerecht.

Jammer genoeg was ik ons Thaïs avontuur met de oesters vergeten. Er zit geen smaak in oesters die immers niet van bij ons komen. Ze serveren de oesters deze keer met ketchup en mierikswortel en een potje tabasco. Ja, ja jullie lezen het goed. Aangezien er weinig smaak in de oester zat, hebben we het toch even geprobeerd en het viel mee! Maar  niet dat we jullie dit in de toekomst zo zullen serveren hoor!


Daarna heerlijke zalm met shell crab en sint-jacobsvruchten. Lekker wijntje en goed gezelschap wat wil een mens nog meer.
We verlaten het restaurant op zoek naar een plaats waar de NBA op staat. Het is ondertussen 21u10 en uiteraard is alles gesloten en mogen we nergens meer binnen. Hier kunnen we ons echt niet in terug vinden. Tot overmaat van ramp had ik ook nog graag even naar het toilet geweest, niet dus. Rustig naar ons motelletje en onder de lakens.
SLAAPWEL !
 

Laatste foto's

Reacties 1

ludwig 17-05-2013 19:43

wanneer komen jullie naar huis lieverds?

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer