Dag 13 Zion National Park

Donderdag 9 mei

Goed geslapen.

Giet snel naar de loterij gereden om een nieuwe kans te wagen. Ik ondertussen de picknick gemaakt. Giet had een nieuwe nummer gekregen en uiteraard werd ons oude nummer 13 getrokken, geen goed nieuws, geen geluk in het spel, maar eens zoveel in de liefde.

Onderweg naar Zion National Park voor een nieuwe hike. We hebben onze zinnen gezet op de Angels Landing. Een wandeling van slechts 7,7km maar mét een hoogte verschil van 600meter.

Plots begint het te regenen, er zijn leukere momenten om te klimmen. Na anderhalf uur steil te klimmen komen we eindelijk aan ene stop, even rusten.

Oei, wat nu er hangen enkel kettingen om je aan vast te houden met de blote hand om zijdelings aan de rots te hangen.

De Amerikanen houden van drama, er staat een bord dat er onlangs 6 doden zijn gevallen van de klif. Vasthouden dus. Na een kwartier terug een stop, we beslissen om te stoppen, want de volgende klim is te steil. Het is niet te bedoeling dat we hier verongelukken.

We gaan rustig naar beneden, nemen de bus terug naar waar onze auto staat en terug naar de Parry Lodge.

Eerst nog het museum van Little Hollywood in Kanab en dan huiswaarts. Het is hier onze laatste avond. Alle valiezen loeten herschikt worden alvorens we morgenvroeg kunnen vertrekken. Ons Gietje doet een dutje en ik zorg voor de koffers. Gezellig iets gaan eten in ons favoriete restaurant en dan onder de wol.
SLAAPWEL !
 

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer